ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΡΥΠΩΝ CO/NO ΚΑΙ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

 

 

Η κοινοπραξία «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ» κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ, ανέθεσε στην NewALERT την προμήθεια και εγκατάσταση νέων οργάνων μέτρησης αέριων ρύπων στις σήραγγες της Περιμετρικής Πατρών και της Κακιάς Σκάλας.

 

Τα νέα όργανα, κατασκευής TUNNEL SENSOR Αγγλίας, μετράνε τις συγκεντρώσεις των αερίων CO και NO καθώς και τον βαθμό ορατότητας (αιθάλη) στον κλειστό χώρο των σηράγγων. Τα συγκεκριμένα αέρια παράγονται από τα καυσαέρια των οχημάτων και είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

 

Οι μετρήσεις από τα όργανα χρησιμοποιούνται από το σύστημα κεντρικού ελέγχου του αερισμού των σηράγγων (SCADA), για την αυτόματη ενεργοποίηση των ανεμιστήρων ανανέωσης του αέρα.

 

Οι εργασίες εγκατάστασης ολοκληρώθηκαν την 01/02/2013. Τα νέα όργανα αντικατέστησαν παλιά όργανα που είχαν κλείσει τον επιχειρησιακό κύκλο ζωής τους. Συνολικά εγκαταστάθηκαν δώδεκα όργανα (εμπορικό όνομα NOVICOM) στις σήραγγες Πατρών και οχτώ στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας.

 

Επικοινωνία

Τηλ.  2295054206 

         2295023957 

Fax.  2295054213 

Web

Email : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Web : www.newalert.gr