Eγνατία Οδός

# ΕΡΓΟ: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, τμήμα από Α/Κ Αράχθου έως Α/Κ Μετσόβου egnatia2egnatia1    

# ΠΕΛΑΤΗΣ: ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ 

# ΣΥΣΤΗΜΑ: CCTV 

# ΠΕΡΑΙΩΣΗ: 2009  

  

            Το έργο είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα. Το πρώτο περιλαμβάνει τις δίδυμες σήραγγες Τ6 και Τ8 με ανεξάρτητο Κέντρο Ελέγχου στο Δεμάτι και το δεύτερο τις δίδυμες σήραγγες C&C1, C&C2, Ανθοχώρι, Βοτονόσι, Δύο Κορυφών, Κρημνού, Καλαμιών και την μονού κλάδου διασυνδετήρια σήραγγα Μετσόβου, με Κέντρο Ελέγχου στον Α/Κ Μετσόβου. 

 

Αναλυτικότερα το πρώτο κομμάτι έχει 48 σταθερές και 4 κινητές κάμερες, ενώ το δεύτερο κομμάτι 65 σταθερές και 15 κινητές. Όλες οι κάμερες είναι αναλογικές και ψηφιοποιούνται κατά MPEG4, με ειδικές συσκευές στους χώρους εξοπλισμού. Ο κεντρικός εξοπλισμός είναι συστοιχία υπολογιστών με λογισμικό VICONNET για διαχείριση, καταγραφή και προβολή εικόνας από τις κάμερες. Όλοι οι κεντρικοί υπολογιστές είναι διπλοί σε διάταξη θερμής εφεδρείας.

 

 Η προβολή εικόνας γίνεται στους τερματικούς Η/Υ αλλά και μέσω ειδικών αποκωδικοποιητών σε συστοιχία οθονών (Δεμάτι 10CRT15” και Mέτσοβο 22CRT21”).

 

      

 

# ΕΡΓΟ: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, τμήμα 4.1.2s σήραγγα ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ 

# ΠΕΛΑΤΗΣ: ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ 

# ΣΥΣΤΗΜΑ: ΔΙΑΦΟΡΑ 

# ΠΕΡΑΙΩΣΗ: 2009 

 

            Η Σύμβαση αυτή περιελάμβανε όλα τα συστήματα ασθενών, δηλαδή: το σύστημα αυτοματισμού στο πεδίο (PLCs), το δίκτυο Ethernet, το CCTV, την τηλεφωνία ανάγκης, την μεγαφωνική εγκατάσταση, την φωτεινή σηματοδότηση και ηλεκτρονική σήμανση (LCS, VSLS, VMS), το σύστημα ραδιοεπικοινωνιών, ένα μετεορολογικό σταθμό οδού και τον έλεγχο ύψους. 

 

Στο συγκεκριμένο έργο δόθηκε η δυνατότητα τροποποίησης της μελέτης του έργου, υιοθετώντας έτσι σχεδιαστικές καινοτομίες όπως οι ΙΡ κάμερες, τα ΙΡ τηλέφωνα και η επέκταση του δικτύου Ethernet με υποδακτυλίους 100Mbps. Ο κεντρικός εξοπλισμός στήθηκε στον υποσταθμό της σήραγγας και μέσω δικτύου κορμού backbone 10 Gbps, μεταφέρθηκε η εικόνα και η τηλεφωνία στο απομακρυσμένο ΚΔΑ (Κέντρο Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμου) Γρεβενών. 

 

Το έργο σε αριθμούς : 4PLC, 1 δακτύλιο 1Gigabit Ethernet, 16 κάμερες , 11 τηλέφωνα, 12 LCS, 1 VMS,

venetiko1 thvenetiko3 thvenetiko2 th

 

           

# ΕΡΓΟ: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, τμήμα 4.1.2s από σήραγγα ΝΙΚΑ μέχρι την σήραγγα ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ 

# ΠΕΛΑΤΗΣ: ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ 

# ΣΥΣΤΗΜΑ: ΔΙΑΦΟΡΑ 

# ΠΕΡΑΙΩΣΗ: 2010

  

Το έργο αυτό γεωγραφικά ανήκει στον νομό Γρεβενών και περιλαμβάνει τμήματα οδοποιϊας και σηράγγων από την σήραγγα Βελανιδιών μέχρι την σήραγγα Βενέτικου. Ειδικότερα περιέχει τις δίδυμες σήραγγες ΝΙΚΑ, ΛΑΓΚΑΔΙΑ, ΖΙΓΚΡΑ, ΚΟΙΛΩΜΑ, ΚΑΡΑΤΖΑ και πέντε κτίρια-υποσταθμούς.

 

 Η Σύμβαση είναι αντίστοιχη με αυτήν της σήραγγας Βενέτικου και περιλαμβάνει τον αυτοματισμό στο πεδίο (PLCs) για έλεγχο φωτισμού-αερισμού, την φωτεινή σηματοδότηση και ηλεκτρονική σήμανση, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, την τηλεφωνία ανάγκης και μεγαφωνική, τις ραδιοεπικοινωνίες στις δύο μεγάλες σήραγγες Κοιλώματος και Καρατζά, μετεορολογικούς σταθμούς οδού σε τέσσερα σημεία (γέφυρες), την ανίχνευση ρύπων στις δύο μεγάλες σήραγγες και την ανίχνευση των οχημάτων. Στο έργο αυτό δόθηκε η δυνατότητα τροποποίησης της μελέτης για υιοθέτηση νέων ΙΡ λύσεων. 

 

Σημαντικές καινοτομίες είναι οι ΙΡ κάμερες εντός σηράγγων, τα ΙΡ τηλέφωνα και η χρήση  RTUs στο πεδίο για την συλλογή των διάσπαρτων σημείων Ι/Ο. Το έργο σε αριθμούς : 18PLC, 2 δακτύλιοι Gigabit Ethernet, 7 υποδακτύλιοι Fast Ethernet, 63 κάμερες, 75 τηλέφωνα, 4 VMS, 64 LCS, 16 VSLS, 34 διατομές ανίχνευσης οχημάτων, 6 χλμ συνολικό μήκος σηράγγων, 5 υποσταθμοί, 6.5 χλμ αυτοκινητόδρομος.

 

                     grevena1 thgrevena2 thgrevena3 thgrevena4 th

 

 

# ΕΡΓΟ: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, τμήματα 1.1.5 και 1.1.6

# ΠΕΛΑΤΗΣ: ΛΑΜΔΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ

# ΣΥΣΤΗΜΑ: ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ΜΕΓΑΦΩΝΙΚΗ, ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΡΥΠΩΝ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ SCADA, ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

# ΠΕΡΑΙΩΣΗ: 2010

           

          

Το έργο αυτό περιλαμβάνει τις σήραγγες Νεοχωρίου (μονού κλάδου), Κρυσταλλοπηγής, Σέλλιανης και Παραμυθιάς. Σε όλες τις σήραγγες εκτός της Κρυσταλλοπηγής έχουν εγκατασταθεί τηλέφωνα ανάγκης ΙΡ τεχνολογίας που διασυνδέονται με δίκτυο οπιτκών ινών. Όλες οι κλήσεις ανάγκης προωθούνται μέσω δικτύου ΟΤΕ στο ΚΔΚ (Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας) Δωδώνης. Οι συνομιλίες καταγράφονται σε ειδικούς υπολογιστές καταγραφής.

 

Επιπλέον έχει εγκατασταθεί αυτοματισμός στο πεδίο με προγραμματιζόμενους λογικούς ελεγκτές (PLCs) για τον έλεγχο του φωτισμού, αερισμού (μόνο στην σήραγγα Παραμυθιάς) και την επιτήρηση των υποσταθμών Νεοχωρίου, Σέλλιανης και Παραμυθιάς. Ο αυτοματισμός ολοκληρώνεται με ένα σύστημα SCADA στο κτίριο της Παραμυθιάς και remote client στο ΚΔΚ  Δωδώνης. Στην σήραγγα Παραμυθιάς εγκαταστήσαμε επίσης και το σύστημα αναμετάδοσης ραδιοσυχνοτήτων VHF/FM.

Το έργο σε αριθμούς : 6 χλμ αυτοκινητόδρομος, 3.7 χλμ συνολικό μήκος σηράγγων, 34 τηλέφωνα ανάγκης, 3PLC, 6 RTUs, 1 SCADA, 2 δακτύλιοι Fast Ethernet.

 

 

 

Επικοινωνία

Τηλ.  2295054206 

         2295023957 

Fax.  2295054213 

Web

Email : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Web : www.newalert.gr