Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

# ΕΡΓΟ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ 

# ΠΕΛΑΤΗΣ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ 

# ΣΥΣΤΗΜΑ: ΔΙΑΦΟΡΑ 

# ΠΕΡΑΙΩΣΗ: 2011                                

 

            Σε συνεργασία με την TELEGRA δημιουργήσαμε ένα Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας στα διόδια Μοσχοχωρίου, στην περιοχή της Λάρισας. Στο κέντρο εγκαταστάθηκαν κεντρικοί υπολογιστές με διάφορες εφαρμογές, δηλαδή (application και database servers.

 

Ειδικότερα, έχει εγκατασταθεί λογισμικό διαχείρισης στόλου (AVL-  Automatic Vehicle Location), μέσω του οποίου σε γραφικό περιβάλλον χάρτη (GIS– Geographical Information System) καταγράφεται και παρουσιάζεται η θέση κάθε υπηρεσιακού οχήματος (περίπολο, φορτηγό καθαρισμού, εκχιονιστικά κλπ). Ο εντοπισμός γίνεται από το σύστημαGPSπου παρέχεται μέσω των συσκευών επικοινωνίας TETRA που διαθέτει κάθε όχημα.

 

Επίσης έχουν εγκατασταθεί τηλέφωνα ανάγκης οδού, τα οποία επικοινωνούν με το Κέντρο μέσω GSM/GPRS σύνδεσης. Η τροφοδοσία των τηλεφώνων παρέχεται τοπικά από φωτοβολταϊκό στοιχείο. Στο κεντρικό λογισμικό έχει γίνει ενσωμάτωση (integration) της τηλεφωνίας ανάγκης και της μεγαφωνικής της σήραγγας Κατερίνης.  

 

                        Στο γραφικό περιβάλλον του λογισμικού διαχείρισης (topXview) υπάρχουν επίσης διάφορα προσαρτήματα, όπως:

 

- Καταγραφή κυκλοφοριακών στοιχείων που διατίθενται από road controllers (RC), εγκατεστημένοι σε κάθε ένα από τους 24 κόμβους του αυτοκινητόδρομου. H ανίχνευση των οχημάτων γίνεται με επαγωγικούς βρόχους θαμμένους στην άσφαλτο, πάνω στον κύριο άξονα αλλά και στις ράμπες εισόδου-εξόδου.

-Παρακολούθηση μετρήσεων από μετεορολογικούς σταθμούς οδού. Τρεις σταθμοί τέθηκαν άμεσα Online, αλλά ακόμα περισσότεροι πρόκειται να εγκατασταθούν.

-Παρακολούθηση των στοιχείων του ευρύτερου τηλεπικοινωνιακού δικτύου (NMS – Network Management System). 

 

Επίσης με αφορμή την δημιουργία του ΚΔΚ Μοσχοχωρίου εγκαταστάθηκαν δύο επιπλέον υπολογιστές SCADA clients, για την παρακολούθηση των εγκαταστάσεων της σήραγγας Κατερίνης.

 

 

 

Επικοινωνία

Τηλ.  2295054206 

         2295023957 

Fax.  2295054213 

Web

Email : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Web : www.newalert.gr